Hjem


 


frontbildenbak8

ØSTLANDSPRØVA ER DESVERRE AVLYST PÅ GRUNN AV SITUASJONEN MED ØKENDE SMITTE!


Hei alle Basseteiere!

Hold av Pinsen 2021!
Vi treffes på Hokksund camping med utstilling pinseaften 22.mai.
Dommer blir Bjørn Roald.
Ønsker innspill til andre aktiviteter!
Styret!


Hei!

Håper at jeg gjennom høsten får til å intervjue flere medlemmer av Norsk Bassetklubb – og nå passet det veldig fint å ta en prat med Inna Johnsen som med sin Frida av Solfjelltun ble nr 2 på Vegaprøven 🙂 🙂 GRATULERER!!
Inna`s første møte med  rasen Basset Artesien Normand var hunden Tussi i 2008.  Inna leste om Tussi i Basset Posten hvor det var ønsket nye eiere til hunden. De hadde da en Basset Hound fra før av. Tussi på 4 år da den kom til Inna og Thor.
Inna som er en dyktig handler stilte henne ut på en utstilling på Kongsvinger og ble BIR.
Tussi fikk 2 kull, og i siste kull beholdt Inna en valp, Frøya av Solfjelltun født i 2010 – hennes far Buzio De Bernice fra Holland var World Winner 2 ganger.
Inna og Thor startet kennelen Solfjelltun og i 2005 tok Inna jegerprøven og flere blodsporkurs da hun ønsket å drive frem hundene på både utstilling, jakt og spor.
Frøya av Solfjelltun var og er den meste kjente Norske BAN i utlandet da hun 2 ganger er World Winner i 2014 og 2016, Nordisk vinner, blodspor champion, jakt champion og Multi International Champion. Frøya hadde 4 valpekull. Også hun har startet på Vega prøven i 2012 og i 2013. Det er ingen tvil om at Inna virkelig er interessert i sine hunder og BAN rasen og får frem fantastiske prestasjoner. Inna forteller om flere avkom etter Tussi, veldig mange har flotte prestasjoner hos henne, ellers hos valpe kjøpere. Inna forteller også at hun har mistet en veldig lovende hund, hun hadde meldt opp til jaktprøve og var i skogen for å trene før prøven, hunden ble der bitt av huggorm og døde.
Hunden Inna startet med på Vega- prøven i år Loveofrida er virkelig en flott hund, kun 16 måneder gammel og så trygg og rolig. Hun flydde til og fra Vega og undertegnede reiste med samme fly hjem og fikk kosa masse med henne og jeg er mektig imponert over hunden. Hun hadde sine første jaktprøver på Vega, hun gikk en bevegelig prøve først og ble her innstilt til en 3 pr rå, og som sagt ble hun nummer 2 på ordinær prøven med 1 pr rå. Gratulerer!!!
Hunden har virkelig gjort det bra på utstilling tross sin unge alder, kan nevne at hun har vært på flere valpe show og flere nasjonale og internasjonale utstillinger og har tittelen Nordisk Vinner 2020 på NKK sin internasjonale utstilling i Bø i Telemark.
Historien startet med hunden Tussi – og tenk den hadde et barnebarn ved navn Nonskaret`s Billy på prøven i år som er innstilt til 1 pr hare på bevegelig prøve og 1 pr rå på ordinær. Eier av denne er Inge Rønning
Når jeg spør Inna om hva hun tenker om arrangementet på Vega har hun følgende å si: Vega jaktprøve arrangementet foregår i en usedvanlig vakker natur, og det er helt spesielt å få oppleve dette. Vi har besøkt Verdensarvsenteret som ble åpnet i 2019 av blant annet Kronprins Haakon. På Vega har vi kombinert både jaktprøve og kultur samt nydelige naturopplevelser. Jeg var på Vega en uke og gikk også Vega trappa på 1400 trinn og fikk se en fantastisk utsikt over Vegaøyan og verdensarvområde. Reiser jeg dit igjen frister det med mer luftige opplevelser som å klatre Ravnfloget Via Ferrata, eller få lov å være med ut å fiske – vil også forsøke meg på en lang spasertur til Guristraumen. Adrenalinet pumpet under drevprøven men ble avvekslet med en fin ro gitt av den fantastiske naturen. Å få muligheten til å være på Vega med venner, familiemedlemmer, hundene våre, basset- familien kan anbefales på det sterkeste til alle medlemmer og gjester fra utlandet ( når det blir lov igjen) Jeg må få lov å takke styret av klubben , og spesielt Hugo og Jens, samt Liv Arnhild og alle dommere som legger ned mye innsats og jobb for at Vegaprøve arrangementet ble en stor suksess med fantastiske opplevelser i vakre omgivelser for alle deltagere. Jeg vil tilbake til Vega , til de flotte gode menneskene, venner gamle som nye og til positive følelser på et vakkert sted.

Tusen takk for praten Inna, gleder meg til å følge med på deg og dine hunder i fremtiden.

( med forbehold om skrivefeil)

Mvh
Kari Anne Myrholmen

 

 

 
Ny leder i Bassetklubben
Hei mitt navn er Grete Aase jeg er ei dame halvveis til 100.
Er gift med Kjell-David og har fire flotte barn.
Jeg er utdanna Industri mekanikker.
Dreiv Foto butikk og ramme verksted i flere år.
Siste åra jobba jeg i byggebransjen og der som Leder i male avdelinga.
Pga en arbeidsulykke der 2009 ble jeg 100% ufør. Det viser bare hvor fort ting kan gå alvorlig galt.
Jeg har alltid vært aktiv innen idrett. Koser meg masse når jeg får gå turer i skog og mark, nyte stillheten.
Jakt interessen kom over meg 2013, tok derfor jeger prøven i 2014.
Fikk vår første Petit i 2015. Noe som i dag er blitt til Aasetoppen kennel. I dag har vi 4 flotte petiter.
Hvorav 3 er Aasetoppen sine avkom.
Disse hundene gir meg så mye glede, jeg lærer så ufattelig mye.
Her brukes hundene på jakt, utstilling og blodspor.
Jeg har tatt noen kurser : valpekurs, Jakthund grunnkurs, ettersøk langs vei, Kynologikurs, no holder jeg på og bli ferdig som blodspor dommer i regi av ejff.
For meg er det og kunne gå på skauen og slippe hundene, se de jobbe og da høre losen starte. Det er bare så vakker musikk i mine ører.
Håper jeg får lov og jobbe med denne rasen i mange år. Ikke en dag er lik, godt er det.

Det og overta vervet som leder blir nok både kjekt og selvsagt noe utfordrende til tider. Men jeg skal prøve og vil gjøre det så godt jeg kan. Må nok sikkert få be om noe hjelp. Så håper dere er litt tålmodig.


Jeg brenner for rasen klubben og alle de flotte medlemmene. Lojalitet og ærlighet er for meg veldig viktig, ingen er mer viktig enn andre.
Mitt motto «positiv»
Ønsker dere alle en fin høst i skauen og på utstillinger.

Mvh
Grete Aase
Leder Norsk BassetklubbEndelig gode nyheter!

Fra og med 1. Mai åpnes det for bevegelige blodsporprøver igjen.

Påmelding på web: NKK

Det kommer en smittevernveileder som deltager og dommer må følge.


 

Viktig informasjon til klubbens medlemmer:

NKK står i fare for å gå konkurs og i den forbindelse valgte de å sende ut forespørsel til alle klubber og regioner om hjelp til videre drift.
Deres ønske var å kunne låne penger totalt kr 10 millioner som skulle tilbakebetales over 5 år og med 1,5 % rente.
Styret i NBaK gjorde et vedtak i går på vegne av alle medlemmer et tilsagn til et lån på kr 100 000 slik at NKK kan bestå og vi alle sammen med resten av Hunde-Norge kan fortsette med våre aktiviteter.
StyretNytt fra NKK

Anbefalinger for aktiviteter


 

ÅRSMØTET ER AVLYST!

Sittende styre blir sittende til årsmøtet 2021!


Vervekampanje!

I 2019 hadde vi medlemsrekord, dette ønsker vi å fokusere  mer på! Vi vil påskjønne de som verver flest nye medlemmer.

  • Beste verver oppdrettere

 

 

  • Beste verver medlemmer

 

Premiering vil foregå på Årsmøtet

Dere som verver må sende en oversikt til Liv Arnhild Myrholmen på epost: bmyrholmen@gmail.com


NORSK BASSETKLUBB SIN HOVEDSPONSOR
VED VÅRE ARRANGEMENTER!


Har du en basset? Tenker du på å skaffe deg en?
Er du interessert i utstillinger, drevprøver, sporprøver og hyggelige medlemstreff?
Eller vil du bare ha ei knakende god jaktbikkje og en herlig familiehund?
Da er kanskje Norsk Bassetklubb stedet for deg!
Les mer om klubben HER!

Comments are closed