Intervju med Inna Johnsen

Hei!

Håper at jeg gjennom høsten får til å intervjue flere medlemmer av Norsk Bassetklubb – og nå passet det veldig fint å ta en prat med Inna Johnsen som med sin Frida av Solfjelltun ble nr 2 på Vegaprøven 🙂 🙂 GRATULERER!!
Inna`s første møte med  rasen Basset Artesien Normand var hunden Tussi i 2008.  Inna leste om Tussi i Basset Posten hvor det var ønsket nye eiere til hunden. De hadde da en Basset Hound fra før av. Tussi på 4 år da den kom til Inna og Thor.
Inna som er en dyktig handler stilte henne ut på en utstilling på Kongsvinger og ble BIR.
Tussi fikk 2 kull, og i siste kull beholdt Inna en valp, Frøya av Solfjelltun født i 2010 – hennes far Buzio De Bernice fra Holland var World Winner 2 ganger.
Inna og Thor startet kennelen Solfjelltun og i 2005 tok Inna jegerprøven og flere blodsporkurs da hun ønsket å drive frem hundene på både utstilling, jakt og spor.
Frøya av Solfjelltun var og er den meste kjente Norske BAN i utlandet da hun 2 ganger er World Winner i 2014 og 2016, Nordisk vinner, blodspor champion, jakt champion og Multi International Champion. Frøya hadde 4 valpekull. Også hun har startet på Vega prøven i 2012 og i 2013. Det er ingen tvil om at Inna virkelig er interessert i sine hunder og BAN rasen og får frem fantastiske prestasjoner. Inna forteller om flere avkom etter Tussi, veldig mange har flotte prestasjoner hos henne, ellers hos valpe kjøpere. Inna forteller også at hun har mistet en veldig lovende hund, hun hadde meldt opp til jaktprøve og var i skogen for å trene før prøven, hunden ble der bitt av huggorm og døde.
Hunden Inna startet med på Vega- prøven i år Loveofrida er virkelig en flott hund, kun 16 måneder gammel og så trygg og rolig. Hun flydde til og fra Vega og undertegnede reiste med samme fly hjem og fikk kosa masse med henne og jeg er mektig imponert over hunden. Hun hadde sine første jaktprøver på Vega, hun gikk en bevegelig prøve først og ble her innstilt til en 3 pr rå, og som sagt ble hun nummer 2 på ordinær prøven med 1 pr rå. Gratulerer!!!
Hunden har virkelig gjort det bra på utstilling tross sin unge alder, kan nevne at hun har vært på flere valpe show og flere nasjonale og internasjonale utstillinger og har tittelen Nordisk Vinner 2020 på NKK sin internasjonale utstilling i Bø i Telemark.
Historien startet med hunden Tussi – og tenk den hadde et barnebarn ved navn Nonskaret`s Billy på prøven i år som er innstilt til 1 pr hare på bevegelig prøve og 1 pr rå på ordinær. Eier av denne er Inge Rønning
Når jeg spør Inna om hva hun tenker om arrangementet på Vega har hun følgende å si: Vega jaktprøve arrangementet foregår i en usedvanlig vakker natur, og det er helt spesielt å få oppleve dette. Vi har besøkt Verdensarvsenteret som ble åpnet i 2019 av blant annet Kronprins Haakon. På Vega har vi kombinert både jaktprøve og kultur samt nydelige naturopplevelser. Jeg var på Vega en uke og gikk også Vega trappa på 1400 trinn og fikk se en fantastisk utsikt over Vegaøyan og verdensarvområde. Reiser jeg dit igjen frister det med mer luftige opplevelser som å klatre Ravnfloget Via Ferrata, eller få lov å være med ut å fiske – vil også forsøke meg på en lang spasertur til Guristraumen. Adrenalinet pumpet under drevprøven men ble avvekslet med en fin ro gitt av den fantastiske naturen. Å få muligheten til å være på Vega med venner, familiemedlemmer, hundene våre, basset- familien kan anbefales på det sterkeste til alle medlemmer og gjester fra utlandet ( når det blir lov igjen) Jeg må få lov å takke styret av klubben , og spesielt Hugo og Jens, samt Liv Arnhild og alle dommere som legger ned mye innsats og jobb for at Vegaprøve arrangementet ble en stor suksess med fantastiske opplevelser i vakre omgivelser for alle deltagere. Jeg vil tilbake til Vega , til de flotte gode menneskene, venner gamle som nye og til positive følelser på et vakkert sted.

Tusen takk for praten Inna, gleder meg til å følge med på deg og dine hunder i fremtiden.

( med forbehold om skrivefeil)

Mvh
Kari Anne Myrholmen

 

 

 

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *