Årets Jakthund

Kåring av årets jakthund

Hyggelig dag med NJFF/Jakt og Fiske på Jakt og Fiskesenteret på Flå den 18.8.2020
Det var tre hunder som ble tatt ut til å konkurrere om prisen «årets jakthund» Det var en elghund, en strihåret dachs og en Petit Basset Griffon Vandeen (Zorba). Siden jakt og fiskedagene på Elverum var avlyst hvor, man vanligvis foretar kåringen av årets hund, ble vi inviterte til en dag på Jakt og Fiskesenteret på Flå den 18.8.
Dagen opprant med strålende sol og varmt fint vær. På NJFF sitt senter på Flå ble vi møtt av ledelsen i Jakt og Fiske som orienterte om hva som skulle skje utover dagen. Vi skulle først ha lunsj på Gulsvikskogens lerduebane og deretter skulle vi skyte lerduer. Det var trivelige folk å være sammen med, mange var fra redaksjonen i bladet Jakt og fiske. Skytingen gikk bra og noen som ikke hadde skutt lerduer før fikk profesjonell instruksjon fra NJFF instruktør.
Etter å ha sjekket inn på hotellet i Flå som administrerte hotellvirksomheten på senteret til NJFF samlet vi oss utenfor hovedbygget på senteret. Vi fikk servert forfriskninger og vafler og hadde det meget hyggelig sosialt. Så var det tid for prisutdeling, både priser for beste gevir og for årets jakthund. Zorba fikk 3. Pris og det var jeg godt fornøgd med da de to andre hundene hadde meget gode meritter. Det var elghundn som ble vinner og årets jakthund og på andre plass kom strihåret dachs som hadde en merittliste som imponerte meg stort for hva den hadde oppnådd i sitt korte liv. Den var både nordisk og dansk jaktchampion og hadde en liste med første priser «så lang som armen» Med slike verdige vinnere var det helt greit å komme på 3. Plass med Zorba.
Etterpå var det treretters middag i «storstua». Det viste seg at jeg kom til å sitte mellom den nåværende generalsekretæren i NJFF, Eldar Berli, og en tidligere gen.sekretær, Bjarne Oppegård, og fikk noen interessante samtaler. Bjarne Oppegård og jeg hadde felles kjente som hadde vært aktive i organisasjonsarbeidet i NJFF på 1990 tallet. Oppegård fortalte også morsomme anekdoter fra den tiden Thon signaliserte at han var interessert i å investere i senteret og frem til åpningen av senteret. Redaktøren i bladet, Ole Kirkemo, var også en interessant person å diskutere jakt og fiske med. Så tiden gikk fort til det omsider var tid for å lufte hund en siste gang og gå til sengs.
Morgenen etter ble det servert en meget god og solid frokost nede på hotellet i selve Flå før hjemreisen.
Som oppsummering av dagen vil jeg si at det var et meget vellykket arrangement. Det ble,
med et arrangement som varte en hel dag og kveld, mye mer sosialt samvær (selvsagt innenfor reglene for koronahåndteringen) enn hva arrangementet på Elverum har mulighet for å gi. I tillegg var det mange personer fra NJFF og Jakt & Fiske redaksjonen som gjorde at det ble et veldig hyggelig og interessant opplegg.
Hilsen Tarjei

Comments are closed