Reisebrev fra Vega 2020

Reisebrev Del 1

Høstens vakreste eventyr ! 
Vega, en helt fantastisk perle på Helgelandskysten. Og denne uken hvert år arrangerer NBAK sin Vega- prøve. Årets prøve er 12. i rekka. 
Hugo og Co legger godt til rette for alle deltagere og i år med ekstra utfordringer grunnet Covid 19. 
Smittevernsreglene fra NKK og Vega kommune følges, og alle deltagere ivaretas . 
Været er helt fantastisk og noen har allerede hørt flotte loser på bevegelig prøve. Nytt i år er at bespisningen er på Anders-Neset og onsdagens meny var Bacalao. Folket bidrar med flotte gevinster til fredagens trekning-loddsalget går så det suser😄Etter middagen var det trekning av torsdagens terreng og når dommere og hundefører har avtalt kjøre ble kvelden avsluttet. 
Deler litt bilder med dere her, og kanskje er det noen som får lyst til å delta neste år! 
Med Vennlig Hilsen 
Kari Anne Myrholmen 


Reisebrev del 3
Del 2 ble det ikke noe av da skribenten sovnet, det må skyldes den friske gode sjølufta! 🤣
Dagen startet med litt regn i lufta, men utover dagen ble det igjen fint vær. 
Det er i år 20 hunder som gjennomfører Vega prøven, flere har også gått bevegelig prøve. 
Å vinne Vega prøven er stor stas – men det er ikke alltid lett å lykkes når det gjelder.
Formen på hund, været, at rådyra er samarbeidsvillige i terrenget, er alle elementer som må stemme for å få en høy poengsum! 
Tre av våre dommerkandidater har blitt ferdig med den praktiske delen og er nå flotte dommere for Basset-rasene! 
Det er alltid veldig god stemning på Vega, om det går bra i skogen eller ikke så er det alltid blide folk som snakker jakt og hunder – det er et veldig sosialt arrangement selv i år med 1 meters mellomrom! Noen kommer alene med hund, andre med sin bedre halvdel og noen hele familier med barn – alle er alltid hjertelig velkommene på drevprøva på Vega! 
Noen leier seg inn på rorbuer, andre bor i bobil eller campingvogn, Hugo bistår alle og hjelper til. 
I år er det også deltagere som bor på Vega Havshotel – og vi har hørt rykter om at de har en fantastisk meny der. Ergo, det er mange muligheter! 
Når man ikke er i skauen, anbefaler vi å gå Vega-trappa, en tur bort til Verdensarvsenteret, eller en kjøretur rundt på øya, det er store muligheter for å se rådyr eller elg! For barna som er med er det velvillige krabber og eremittkreps som lar seg fiske og få servert et godt blåskjell måltid før de slippes i sjøen igjen 🙂 
Fredagens meny var Lyngen reker med tilbehør, det var fantastisk gode reker! 
Og i kveld var det utlodning – alle har bidratt med flotte premier , nærmere 70 gevinster fyller bordet! 
Tusen takk til alle som har bidratt! 
Så er det igjen tid for å trekke terreng for siste dagen, i morgen er det bankett med fersk, flott kveite og premieutdeling! 
Eneste negative her er nok at tiden går alt for fort! 
Kari Anne Myrholmen

Reisebrev 4/5
Spenningen er til å ta og føle på – hvem vinner Vega- prøven 2020? 
Lørdagen startet våt og kald, men endte opp med en nydelig bankettmiddag og fantastisk god stemning ! 
Siste dagen på Vega – tiden går så alt for fort , en må bare huske å nyte øyeblikkene sammen med gode venner, nye bekjentskaper og flotte presentasjoner av menneskets beste venn!
Men hvordan er det å sitte å vente på dommen ? Man vet jo ofte hvor i leia man ligger, men det er få poeng som skiller de øverste plassene. 
Og som domerene sier : det er viktig å tenke på at det er mange faktorer som skal stemme for å havne på den øverste delen av resultatlisten og uansett er vi glad i hundene våre , uansett resultat! 
Og det kan undertegnede bekrefte , vår hund hadde valper i april og er nok litt i overkant vektmessig og ikke helt trent for de lange losene, og når i tillegg rådyret stryker rett til fjells blir det stang ut denne gangen! Men det legger ingen demper på stemningen, vi gleder oss på vegne av de som lykkes her på Vega og til en flott jakthøst. 
Det er en glede å få intervjue årets vinner av Vega-prøven 🤩
Eierens navn er Hans Sole Luseter, hunden er en Basset Fauve De Bretagne med det flotte navnet Singo Xtreme. Det er en flott hannhund på snart 2 år, som har Cert på utstilling og en fantastisk fremtid foran seg. Hunden brukes primært til hjortejakt , og har på Vega sine første rådyrloser! Eiers hjemsted er Lom. 
Det er Hans sin første hund og hundens første jaktprøve , kjære vene for en prestasjon 🤩 , det er naturlig nok en veldig stolt og rørt eier som hever beviset over hodet som stolt vinner av Vega- prøven 2020! Dommer var Christer Øveraas. 
Hunden er en flott familiehund og en utmerket jakthund, eier gleder seg stort til fortsettelsen! 
I morgen vender vi nesen hjemover, men før den tid  vil jeg ta en prat med Jens og Hugo! 
Mvh
Kari Anne Myrholmen 

Reisebrev del 5/5
Tid for avreise – tid for å reflektere.
Ruslet bort til dommer-rorbua og tok en prat med Jens og Hugo ! 
Jens og Hugo har kjent hverandre i rundt 20 år , og i 2007 kjøpte de hver sin Petit Basset Griffon Vendeen, kullsøsken Ares og Thyra og fant da ut at det var flere Basset i Nordland , men at det ikke var noen drevprøver nord for Trøndelag. 
Jens og Hugo begynte da å jobbe med å få til drevprøven på Vega. De hadde tidligere jaktet på Vega, hovedsaklig gåsejakt, men hadde sett det var godt med rådyr. 
Den første prøven ble arrangert i 2009 og da var det 10 hunder som deltok, hovedsaklig fra Trøndelag og Nordland. Banketten det året var i 2.etg på Pederbua med viltgryte laget av Jens og Hugo. 
Siden den gang  har det økt jevnt og trutt , med toppåret i 2019 med 35 hunder ! 
Det gjør seg ikke selv – det er 100 vis av dugnadstimers som ligger bak slike arrangementer , jeg tør å påstå at hvermansen ikke vet hvor mye planlegging og jobb som gjøres før , under og etter! Dette gjelder ikke bare denne prøven , men utstillinger, sporprøver og andre arrangement! Tusen takk til alle dere som bruker tiden deres på dugnad slik at vi kan få komme å delta med hundene våre! 
Bankettmiddagen i går var helt fantastisk, utrolig flott mat. Etter hovedretten begynte Jens, Hugo og Liv Arnhild å offentliggjøre resultatene , og det var noen spente fjes. Man begynner nederst å går mot vinneren , alle deltagere får sin kritikk og deltakerpremie. Dommeren som har dømt hunden leser opp kritikken og forteller kort om dagen i skogen! Veldig hyggelig å få høre og se fornøyde hundeeiere som henter sine premier. 
Premien til de 3 beste er flotte bilder som Torleif Hansen har fotografert, det var med stor sorg å få beskjed at Torleif gikk bort i august i år. Jens sa noen velvalgte ord , takknemlighet ovenfor hva Torleif har betydd for Vega-prøven og vi holdt 1 minutts stillhet. Vi har også besøkt graven hans og satte ned blomst og en liten hare. 
Tusen tusen takk for et flott opphold på Rorbuene på Nes , fantastisk bevertning på Anders-neset og til grunneiere og Vega-jakt  som lar oss få bruke deres terreng ! 
Mvh
Kari Anne Myrholmen

 

 

 

 

Comments are closed