Basset Hound

Basset Hound

Basset betyr ”nær til marken”

Historie
Som den eneste bassetrasen har den sin opprinnelse i England, ikke Frakrike. Opprinnelsen er Basset artesien normand som senere ble krysset med bl.a. Blodhund. Man ønsket å få fram en saktedrivende hund med topp sporegenskaper, noe man også lyktes med. Det er blitt en meget tallrik rase og holdes i dag stort sett som selskapshund.

Helhetsinntrykk
En kortbeint rektangulær hund med mye masse. Noe løst skinn er ønskelig. Hodet med noe bred skalle, avsmalnende mot nesespissen. Øyne mørke til middels brune med et rolig og alvorlig uttrykk. Lange avsmalnende ører, smidige nær fløyelsmyke. Velvinklede lemmer som kan ha noen hudfolder både foran og bak. Beveger seg med kraftige fraspark. Lang, kraftig hale som bæres høyt og sabelformet. Pelsen er kort og tett, men ikke for fin. Fargen er normalt sort, hvit og brun eller gul og hvit, andre ”hound” farger forekommer også. Skulderhøyden er fra 33 til 38 cm.

Gemytt
Har et fredelig temperament, en hengiven hund.

Bruksegenskaper
Var opprinnelig ment som en saktedrivende, spornøye hund og noen brukes også til dette i dag. Enkelte også som sporhunder.

Standard for rasen kan lastes ned HER.

RAS For Basset Hound

NBHC

Årbøker med resultater fra de forskjellige år kan lastes ned.

Info om PMDS kan lastes ned HER. og HER.

Info om tilsvar på Rasespesifike Dommeranvisninger kan lastes ned HER:

Helseundersøkelse 2014 resultat, kan lastes ned HER.

Comments are closed.