Petit Basset Griffon Vendeen

Petit Basset Griffon Vendeen

Basset betyr ”nær til marken”

Historie
Stammer fra provinsen Vendée på den franske vestkysten Man antar at den store Grand griffon vendéen er stamfaren og en mutasjon skapte den lille (petit) typen. Den var nær utdødd etter den franske revolusjon, men ivrige oppdrettere reddet rasen. Rasene petit basset og grand basset ble i 1950 delt, etter å ha kunnet være fra samme kull til den tid.

Helhetsinntrykk
Liten, kvikk og sterk hund. Svakt rektangulær kropp. Hodet er uttrykksfullt, ikke for langt og med mørke temmelig store uttrykksfulle øyne. hund. Forholdsvis korte og smale ører som ikke når fram til snutespissen. Rette forbein og kraftig beinstamme som skal stå i forhold til kroppen. Lette, ledige og harmoniske bevegelser. Høyt ansatt ganske kort hale, kraftig ved roten og som bæres sabelformet. Pelsen skal være stri, ikke for lang, silkeaktig eller ullen. Fargen kan variere med mange forskjellige kombinasjoner. Størrelsen er 34 til 38 cm.

Gemytt
En livlig, modig og lærevillig hund. Energisk og ivrig når den får bruke sine instinkter. Trives også best når den den får utløp for disse.

Jaktegenskaper
En langsomtjagende hund som raskt ble meget populær til rådyrjakt. Har evnen til raskt å legge av og vende tilbake dersom det drar langt ut. Har et meget rungende losmål.

Standard kan lastes ned HER.

Årbøker med resultater fra de forskjellige år kan lastes ned.

Comments are closed.