Bli medlem

Bli medlem

Har du en basset? Tenker du på å skaffe deg en? Er du interessert i utstillinger, drevprøver, sporprøver og hyggelige medlemstreff? Eller vil du bare ha ei knakende god jaktbikkje og en herlig familiehund? Da er kanskje Norsk Bassetklubb stedet for deg!

Norsk Bassetklubb omfatter rasene Petit Basset Griffon Vendeen, Grand Basset Griffon Vendeen, Basset Artesien Normand, Basset Fauve de Bretagne, Basset Hound og Basset Bleu de Gascogne.

Den enkleste måten å bli medlem i Norsk Bassetklubb på, er å gå inn via NKKs nettsider HER, og følge prosedyrene som er oppgitt der. Du kan også ta kontakt med sekretær/kasserer:

kasserer@norskbassetklubb.no

Hovedmedlemskap koster 350 kroner i året, familiemedlem kr 125. I tillegg kommer kontingenten til Norsk Kennel Klub. Når du blir medlem får du tilsendt Bassetposten fire ganger i året. Man får også tilbud om medlemstreff, profileringsartikler, diverse kurs og endel medlemstilbud.

(Bildet til venstre; Basseter er dyktige jakthunder etter hjortevilt og hare. Her, en Basset Fauve de Bretagne.)

Norsk Bassetklubb har sterkt fokus på å ivareta de jaktlige egenskapene til bassetrasene. Drevprøver (jaktprøver) er det viktigste verktøyet for å måle hundens dugelighet som jakthund i forhold til avl. Klubben har ca 50 drevprøvedommere spredt rundt i Norge, og arrangerer både større og mindre drevprøver. Fra de bevegelige prøvene med bare hundeeier, hund og en dommer, til de tre store samlete ordinærprøvene i Nordland, Trøndelag og Østlandet hvor man kan vinne CACIT. Her kjemper man også om tittelen Prøvens Beste Hund på tvers av rasene. Årets Drevhund i de enkelte rasene er den gjeveste tittelen jakthundfolket i klubben kjemper om. NBaK har et meget godt utdanningssystem for nye drevdommerkandidater, og hvert år utdannes nye dommere for Norsk Kennel Klub.

(Bildet til venstre, Eksteriørutstilling er en av aktivitetene som man kan delta i. Her er det en Petit Basset Griffon Vendeen. Det var en PBGV som vant verdens største hundeutstilling Crufts i Birmingham i 2013!)

Norsk Bassetklubb har en filosofi om at enhver arrangør av eksteriørutstillinger som spør, skal få ha med bassetrasene i sitt arrangement. Det betyr at det alltid er en utstilling nær deg hvor du kan stille en basset! Dette er med på å gjøre bassetrasene populære for de som liker å prøve seg i utstillingsringen. Siden 2010 ble det dessuten krav om at hunden må være utstillingspremiert for å kunne stille på drevprøver. Årets høydepunkt på utstillingsfronten for Norsk Bassetklubb er klubbens egen spesialutstilling på forsommeren, hvor det tildeles Storcert. Denne foregår i Hokksund.

(Bildet til høyre, Alle bassetrasene har naturlig anlegg for å bli gode sporhunder! Her en Basset Fauve de Bretagne)

Norsk Bassetklubb arrangerer også sporkurs og sporprøver, både ferskspor og blodspor. Mange av medlemmene er utdannet spordommere og instruktører, og stiller opp for klubbens medlemmer og for andre raser. Med en basset så kan du få to hunder i ett; en god jakthund som samtidig kan være godkjent ettersøkshund. Bassetrasenes følsomme nese og kloke hode gjør at mange velger basset om de bare skal drive med sporing i ulike sammenhenger.
Du kan også gå til Viltsporchampionat NVCH, en fin tittel som henger høyt.

(Bildet til høyre, En dansende Basset Hound!)

Alle bassetrasene er ytterst gemyttlige og familievennlige hunder. De knytter seg sterkt til familien sin, og er samtidig vennlige og imøtekommende med fremmede og andre hunder. Denne kombinasjonen av gode bruksegenskaper og godt gemytt gjør at veien er kort for å velge en basset. De vanligste bassetrasene i Norge er Petit Basset Griffon Vendeen, Basset Hound og Basset Fauve de Bretagne, deretter Basset Artesien Normand, Grand Basset Griffon Vendeen og Basset Bleu de Gascogne (tilfeldig rekkefølge). De vanligste rasene til jakt er PBGV, BFdB og BAN.

Uansett hvilken bassetrase du velger, så vil du føle deg velkommen i Norsk Bassetklubb. Klubben har mellom 650-700 medlemmer og en sunn økonomi, og jobber målrettet for at du skal trives som medlem og ha tilbud om mange ulike aktiviteter.

 

VELKOMMEN TIL NORSK BASSETKLUBB!

Basset Artesien Normand (BAN)

Basset Bleu de Gascogne (BBdG)

Grand Basset Griffon Vendeen (GBGV)

Comments are closed.