Grand Basset Griffon Vendeen

Grand Basset Griffon Vendeen

Basset betyr ”nær til marken”

Historie
Stammer fra provinsen Vendée på den franske vestkysten der opprinnelsen var Grand griffon vendéen. En mutasjon av denne skapte den kortbeinte varianten. Nær utdødd etter den franske revolusjon, men ivrige oppdrettere reddet rasen. Rasene petit basset og grand basset ble i 1950 delt og skilles hovedsakelig av at det meste skal være lengre på grand, både kropp, snute, ører hale og pels. Dessuten er den noe høyere.

Helhetsinntrykk
En kraftig, rektangulær hund. Harmonisk og elegant. Et langstrakt hode med ovale, mørke øyne som gir et vennlig og intelligent uttrykk. Forholdsvis lange og smale ører som minst når fram til snutespissen. Rette kraftige lemmer med gode vinkler. Lette, ledige og harmoniske bevegelser. Høyt ansatt ganske lang hale, kraftig ved roten og som bære sabelformet. Pelsen skal være stri, ikke for lang, silkeaktig eller ullen. Fargen kan variere med mange forskjellige kombinasjoner. Størrelsen er 39 til 44 cm.

Gemytt
En livlig, modig og lærevillig hund. Energisk og ivrig når den får bruke sine instinkter.

Jaktegenskaper
En langsomtjagende hund som mest er brukt packs i Frankrike. Her i landet er rasen så ny at nevneverdig erfaring ikke finnes.

 

Årbok med resultater for Grand lastes ned HER.

Comments are closed.